turism

Obiective turistice facultative

Greece. Find tour and book NOW!
RentalsApart Tourist Apartments
Tunisia - Vara 2012 (Iunie - octombrie 2012)

TUNISIA


Istorie
Tunisia, încă din timpuri străvechi, este locul de întâlnire al popoarelor Orientului Apropiat și mediteraneene. Băștinașii teritoriului sunt berberii, care probabil în jurul anului 8000 î.Ch. s-au stabilit pe acest pământ. Istoria propriu-zisă a țării începe odată cu stabilirea fenicienilor pe aceste meleaguri, în secolul al XII-lea î.Ch. Fenicienii au creat un imperiu bazat pe comerț, au fondat orașele Cartagina, Sousse (Hadrumentum) și Tunis (Thines). Secolele antice au fost caracterizate de rivalitatea fenicienilor cu romanii și grecii, din punct de vedere al supremației economice și comerciale.
Cele trei războaie punice între Roma și Cartagina au dus la distrugerea completă a Cartaginei în anul 146 î.Ch. Paralel cu decăderea Imperiului Roman, teritoriul a fost cucerit de vandali (439-533 d.Ch.), mai târziu a ajuns sub jurisdicție bizantină, similar teritoriilor din nordul Africii, a fost până la urmă cucerit de islam.
În jurul anului 670 d.Ch., 150.000 de cuceritori arabi s-au stabilit aici, au construit fortărețe, moschee, rețele de alimentare cu apă și au fondat orașul Kairouan. Din anul 1236 a domnit dinastia Hafsid, în această perioadă capitala a fost mutată de la Mahdia la Tunis. În 1535, Carol al V-lea a cucerit Tunisul, dar supremația spaniolă a durat doar 40 de ani, deoarece turcii după ocuparea Algeriei, au invadat și Tunisia.
În anul 1880, când trupele franceze au ocupat țara, iar beiul, înaltul funcționar local turc a semnat un tratat prin care recunoaște țara ca protectorat al Franței, deși practic Tunisia a devenit colonie franceză. în 1955,  Habib Bourguiba, a revenit din exil și a declarat independența țării. Tunisia a fost declarată republică și au ales pe Habib Bourguiba președinte. Bourguiba a susținut o politică occidentală, străină cu care  și-a câștigat inamici. S-au construit noi localități, școli, spitale, iar în anii 80 s-au realizat și marile investiții, ca două rețele feroviare electrificate, platforme industriale, aeroporturi, baraje, canale, conducte de țevi sau centre turistice. Tunisia refuza să rupă relațiile cu Statele Unite ale Americii în timpul războiului arabo-israelian în 1967. În 1987 Bourghiba a fost îndepărtat de la putere și a fost urmat de gen. Zine al-Abidine Ben Ali, deținerea postului a fost pronunțat cu represiune. Ben Ali a fost reales în anul 1999 cu 99% fapt ce a fost criticat de mai mulți observatori internaționali. În zilele noastre, Tunisia este o republică independentă, cea mai dezvoltată și liniștită țară a Africii de Nord. Contrar industrializării sporite, acest ținut african însorit cu plaje lungi mediteraneene așteaptă turiștii cu frumusețea sa originală.

Date geografice
Tunisia este situată în partea de nord a Africii, pe litoralul Mării Mediterane. În vest se învecinează cu Algeria, la sud cu Libia. În partea de nord se întinde o regiune muntoasă cu Munții Atlas, care se transformă ușor într-o câmpie roditoare, acoperind cea mai mare suprafața a țării. O șesime din suprafața țării este acoperită de cel mai mare deșert din lume, Sahara.
Tunisia are o populație de 9 milioane locuitori, aproape în întregime de naționalitate arabă, care s-a concentrat în orașele de pe coastă, cel mai mare fiind Tunis, capitala, iar cele mai importante orașe, din punct de vedere turistic, sunt Sousse, Hammamet și Monastir.

Cartagina
Orașul rival al Romei, Cartagina, a trebuit dărâmat. Pământul unde se înălța a fost presărat cu sare. Băile lui Antoniu și amfiteatrul păstrează și astăzi atmosfera erei eroice a imperiului punic. Se poate vizita dealul de 6 m înălțime, construit din urnele primilor născuți ai aristocrației sau Muzeul Național de pe dealul Byrsa, de unde priveliștea orașului este superbă. În fiecare vară, în portul orașului se organizează festival în aer liber și teatru, o adevărată atracție turistică.

Sidi Bou Said
Satul pitoresc ridicat în stil tipic maur, în combinații de albastru și alb, de unde priveliștea către golful Tunisului este minunată, este locul de întâlnire al artiștilor. Localitatea Marsa este renumită pentru băile sale și pentru cafeneaua Saf-Saf. În piață se află o moschee din vremea dinastiei Hafsid.


Descarca detalii oferta
Made by:
Copyright 2011 © S.C. Nelycris Tour & Travel S.R.L. Toate drepturile rezervate