turism

Obiective turistice facultative

Greece. Find tour and book NOW!
RentalsApart Tourist Apartments
Senior Voyage - Costa Brava - Costa Dorada (toamna 2012 - primavara 2013)

Costa Brava a fost o destinatie preferata de marii artisti ca Salvador Dali sau Pablo Picasso. Si astazi este o atractie cu o clima deosebita si in anotimpurile mai reci. Costa Brava este ca o pictura unde natura a intentionat sa imbine cu o deosebita delicatete verdele intens al pinilor, cu finetea nisipului de aur, cu masivitatea rocilor si cu albastrul ametitor al marii.

Te poti plimba pe stradutele inguste si pitoresti unde vei avea ocazia sa admiri cladirile frumoase cu o arhitectura specifica. Tavernele aflate pe malurile marii sau la orice colt de strada te vor ademeni sa gusti una din bauturile traditionale spaniole, si anume sangria. Pentru a incerca Sangria si Flamenco la ele acasa, intr-o vacanta cu stil, petreceti o saptamana in Costa Brava.

Flamenco este o forma de cantec, de chitara si dans care rezuma spiritul complex al Andaluziei. Influentele arabe, orientale si tiganesti s-au amestecat dand nastere acestui dans cat se poate de caracteristic. Indiferent de variatiunile sale, scopul flamenco este sa atinga „duende”, o comunicare intensa si interactiva cu publicul, care participa prin strigate de apreciere.

In inima Cataloniei se afla Barcelona, „un oras de negustori, cuceritori si oameni cu educatie aleasa, rafinati, carora le place luxul ”. Putine lucruri s-au schimbat de cand au fost scrise aceste randuri intr-un ghid de calatorie din secolul al XIX-lea.

Ce au in comun Picasso, Gaudi si Dali? Au locuit  si  au  creat  in  Barcelona,  iar  daca 

esti suficient de deschis, te poti impregna cu o „bucatica de creativitate” daca mergi acolo. Pentru multi vizitatori ai orasului, Barcelona se confunda cu arhitectura unica a lui Gaudi.

La un an dupa inceperea lucrarilor la o biserica neogotica, Gaudi e insarcinat sa o finalizeze. El schimba toate planurile si prelungeste termenele pe masura ce avansa santierul. Aceasta urma sa fie  Sagrada Familia, in care Gaudi a investit cam tot ce avea in proiect (ultimii 16 ani din viata si toti banii castigati), lasandu-le barcelonezilor o constructie unicat si datoria morala de a o finaliza.     

Semnand diploma de arhitect a lui Gaudi, Elies Rogent declara, "Cine stie daca am acordat aceasta diploma unui geniu sau unui nebun? Timpul va spune.”

Inima orasului si totodata principalul loc de promenada, La Rambla concentreaza cele mai ambitioase proiecte arhitectonice din secolele 19 si 20 dintre care ar trebui mentionate: Casa Cusi, Casa Puig-Soler, Casa Salleras construite in stil modernist si Casa Bonaterra, Casa del Cafe Progres si Casa Polideseia in stil neoclasic. Atins de geniul lui Dali, Figueres nu are cum sa te lase indiferent.

Nu trebuie ratat vechiul si fermecatorul oras Girona. In multe privinte, Girona poate fi considerata o mini-Barcelona, cu faleza sa riverana inlocuind faleza capitalei catalene. Girona a fost inca de la intemeiere un obiectiv strategic foarte important in regiune, iar luptele date pentru cucerirea si apararea lui au intrat in legenda.

Muntele si Manastirea Montserrat

Muntele sfintit  Montserrat, format din gresie, se afla la mai putin de 50 km de Barcelona si se poate ajunge de-a lungul unui drum spectaculos pe valea raului Llobregat. Deopotriva loc de pelerinaj si rai al cataratorilor si mountainbike-rilor, locul are o frumusete naturala deosebita. Stancile dezgolite se imbina perfect cu lacasul de cult si impreuna dau senzatia de austeritate si pace.

Costa Dorada, mai este cunoscuta si sub numele de „Coasta de Aur” si asta datorita plajelor cu nisipul ca de aur. Salou, principalul centru turistic de pe Costa Dorada ofera peisaje uimitoare. Simbolul statiunii este promenada cu palmieri, care se afla chiar langa plaja.  Are statutul de capitala a coastei,

intrucat a devenit, in prezent, unul dintre cele mai importante centre turistice din regiune. Este situata la aproximativ 10 km departare de Tarragona si la aproximativ 92 km de Barcelona.  Alt plus adus acestei zone este prezenta unui parc tematic de clasa mondiala in acest oras si anume Universal Studios Port Aventura. Suprafata de peste 34.000 m², este divizata in cinci zone: calma Mediterania, exotica Polinezia, milenara China, Mexicul plin de culoare si nu in ultimul rand, impresionantul Vest Salbatic. Peste 30 de moduri de a calatorii, 100 de spectacole zilnice, variate magazine si 75 de restaurante cu specific diferit sunt doar cateva din numeroasele motive pentru care ar trebui sa ajungi aici.

Detalii in fisierul atasat!

Informatii utile
Locuri de cazare
Descarca detalii oferta
Made by:
Copyright 2011 © S.C. Nelycris Tour & Travel S.R.L. Toate drepturile rezervate